אחד הדברים המרכזיים שצריך לשים לב אליהם בכל הנוגע ליין הוא האופן בו הוא מתיישן. יין טוב הוא יין שהתיישן בצורה טובה קודם כל ובמידה ואנו רוצים ליהנות מצריכת יין על תקן קבוע גם מהבית, עלינו לחשוב כיצד נוכל לשמר את היין לאורך כל תקופת שהייתו בביתנו. המחשבה הראשונית של אנשים שאינם מבינים בתחום היא שטמפרטורת חדר יבשה בבית ממוצע בארץ יכולה להספיק, אך אין הדבר כך. יין צריך להשתמר בטמפרטורה הנעה בין 16 ל-18 מעלות וטמפרטורת חדר בארץ הקודש עולה בהרבה על הממוצע המדובר. מעבר לכך, התיישנות היין צריכה להיעשות במגוון אופנים ופרמטרים שונים עליהם נרחיב בפסקה הבאה ולכל אחד מהם חשיבות רבה בפני עצמו.
יתרונות התיישנות היין בתוך מקרר יין
במידה והיינו לוקחים את בקבוקי היין שרכשנו ומחזיקים אותם סתם בארגזים במקום אפילו קצת יותר קריר מהרגיל, עדיין לא היינו מגיעים למצב של התיישנות אופטימאלית. מקררי יין כל-כך חשובים לכל התהליך כיוון שהם מנפיקים לנו הרבה יותר מרק טמפרטורת חדר קבועה ויציבה – מדובר גם באחוזי הלחות (60-70) שמאפשרים שימור נכון ואופטימאלי של פקק השעם על הבקבוק לו חשיבות גדולה מאוד בתהליך השימור של היין, מדובר גם בתנוחה בה היין ניצב בתוך המקרר כך שהוא נשמר כמו שצריך וביכולת לספק לו יציבות קבועה ללא תזוזות ותנודות מיותרות. בל נשכח גם את נושא החשיפה לאור שבאמצעות מקררי יין נמצא במצב הטוב ביותר ללא חשש לחמצון כתוצאה מקרני שמש. מכל אלה ניתן להבין עד כמה ישנה חשיבות לרכישת מקררי יין במידה ורוצים לאחסן יין בבית ולצרוך אותו להנאתנו על תקן קבוע ולהפוך אותו לחלק ממשי בחיינו.
מקררי יין – עוד פריט דקורטיבי
אחת הסיבות שאנשים אולי ינסו להימנע מלרכוש מקרר יין היא החשש מהנפח שלו או מהצורך להסתיר אותו בבית. אין הדבר כך כלל, מקררי יין הם פריט דקורטיבי יוקרתי מהמעלה הראשונה והם מעוצבים לפי דוגמאות וצורות שונות עם נפחים שונים בהתאמה לרצון הלקוח. כל חברה רצינית המוכרת מקררי יין תאפשר אולם תצוגה של מקררים בעיצובים שונים שלא רק שלא יזיקו ויפריעו, אלא יוסיפו רבות לדקורציה של הבית.